Jon på Bjella
(Ca. 1520-Etter 1599)
Jørgen Jons. Bjella
(Ca. 1550-Ca. 1633)

 

Familiekoblinger

Ektefeller/Barn:
1. Ukjent

Jørgen Jons. Bjella

  • Født: Ca. 1550, Bjella, Ål
  • Ekteskap (1): Ukjent
  • Død: Ca. 1633, Prestgarden, Nørdre Hove, Ål i en alder av omkring 83 år

  Generelle notater:

Hoff, Hoffde, Prestgarden, Nørdre Hove.
I 1596 bygsla presten Truge Mikkelsen 16 løb. i Hove til Jørgen Jonson på Bjella, og i 1602 fekk han kjøpt en kyrkjepart til her.
På tinget i 1614 gjorde lagrettemennene kjent at etter gudstenesta kom lensmann Svein Sata fram og spurte ålmugen korleis nørdre Hove var då Jørgen tok ved garden. Presten Truge Michelsen svara fyrst at då Jørgen tok ved Presgarden som er nørdre garden i Hove, var det verken hus eller herberge, ei eheller ager før Jørgen Jonson med stor møie, arbeide og bekostning, har fuldkommet det med herlige hus og herberg, ager og rødning, og ikke var kongens skatt lagt på prestens jord i Hoff før Jørgen lod den pålegge av seks lagrettemenn og lensmannen, som almuen er bekjent, besynderlig de eldste, som var Peder Skrinde og Mons Strand, at Jørgen hadde oppbygget nørdre Hoff som er prestens jord.
I 1616-24 er nemnde både Jørgen, Johannes, Hallvard, Botolv, Tor og Asle/Aslak. Dei fem siste var nok sønene til Jørgen, og dei brukte kanskje garden saman eller ei tid kvar.
Aal bygdesoge iV, s 291.


Jørgen giftet seg med.




Hjem | Innholdsfortegnelse | Etternavn | Navneliste

Disse sidene ble laget 16 Nov. 2020 med Legacy 9.0 fra MyHeritage; innholdet er copyright og vedlikeholdt av slekt@slettemoen.com